高中英语Unit3Underthese练习新人教版选修7

申明敬告: 本站不保证该用户上传的文档完整性,不预览、不比对内容而直接下载产生的反悔问题本站不予受理。

文档介绍

高中英语Unit3Underthese练习新人教版选修7

Section Ⅱ Warming Up & Reading—Language Points 课时作业 Ⅰ.单句语法填空 ‎1.Can we find accommodations (accommodate) at a hotel for tonight?‎ ‎2.When the war broke out,most villagers fled (flee) to another city.‎ ‎3. Abandoned (abandon) by his children,the old man led a poor life.‎ ‎4.Could you tell me what the depth (deep) of the big hole is?‎ ‎5.It is said that the party is held in this town annually (annual).‎ ‎6.I won't believe it until I see it with my own eyes.‎ ‎7.The man was about to rush (rush) out when his wife stopped him.‎ ‎8.The old man could walk for more than three hours without pausing (pause).‎ ‎9.When she turned around,she saw the men dragging (drag) the boat from the river.‎ ‎10.The villagers urged the government to take (take) active measures to protect the environment.‎ Ⅱ.单句改错 ‎1.I urged that we took immediate action to prevent such a thing happening again. ‎ took→take ‎2.Mary is abandoned to play all kinds of games in her spare time. play→playing ‎3.That takes lots of time to master Chinese writing. That→It ‎4.The days where the overseas Chinese were like orphans are gone forever. ‎ where→when ‎5.Children watch adult sports games and see violent behaviour replay over and over on television. ‎ replay→replayed Ⅲ.阅读理解 I don't think I can recall a time when I wasn't aware of the beauty of the ocean.Growing up in Australia,I had the good fortune of having the sea at my side.The first time I went to Halfmoon‎ ‎Bay, I suddenly had the feeling of not being able to feel the ground with my feet anymore.‎ For my 10th birthday,my sisters and I were taken out to the Great Barrier Reef.There were fish in different colors,caves and layers of coral.They made such an impression on me.When I learned that only 1 percent of Australia's Coral Sea was 7‎ ‎ protected,I was shocked.Australian marine (海洋的) life is particularly important because the reefs have more marine species than any other country on earth.But sadly,only 45% of the world's reefs are considered healthy.‎ This statistic is depressing,so it's important for us to do everything to protect them.The hope that the Coral Sea remains a complete ecosystem has led me to take action.I've become involved with the Protect Our Coral Sea activity,which aims to create the largest marine park in the world.It would serve as a place where the ocean's species will all have a safe place forever.‎ Together,Angus and I created a little video and we hope it will inspire people to be part of the movement.Angus also shares many beautiful childhood memories of the ocean as a young boy,who grew up sailing,admiring the beauty of the ocean,and trying to find the secrets of ocean species.‎ ‎【解题导语】 本文是一篇夹叙夹议文。旨在号召人们保护海洋生物。‎ ‎1.From the underlined sentence in Para.1,we can learn the author ________.‎ A.seldom went surfing at the sea B.forgot his experiences about the ocean C.never went back to his hometown D.had a wonderful impression of ‎Halfmoon‎ ‎Bay 解析:选D 句意猜测题。根据第一段第一、二句可知,作者非常喜欢海洋,画线句意为“我突然有了一种不想再踏上陆地的感觉”,说明Halfmoon Bay给作者留下了一个美好的印象。故选D。‎ ‎2.According to the second paragraph,Australian marine life ________.‎ A.is escaping from the Coral Sea gradually B.depends on reefs for living greatly C.may be faced with danger D.is protected better than that in other oceans 解析:选C 推理判断题。根据第二段中的最后两句可推知,澳大利亚的海洋生物可能处在危险之中。故选C。‎ ‎3.The Protect Our Coral Sea activity is intended to ________.‎ A.contribute to a complete ecosystem B.prevent more marine species being endangered C.set up a large nature reserve for reefs D.raise more teenagers' environmental awareness 解析:选B 细节理解题。根据第三段中的“...which aims to create the largest 7‎ ‎ marine park in the world.It would serve as a place where the ocean's species will all have a safe place forever.”可知,其目的是保护海洋生物免受危险。故选B。‎ ‎4.Angus and the author created a little video to ________.‎ A.urge more people to take action to protect the marine species B.inspire more people to explore the secret of the ocean C.share their childhood experiences about the ocean D.bring back to people their memory of ocean species 解析:选A 细节理解题。根据最后一段的第一句可知,他们的目的是鼓励人们参与到保护海洋生物的行动中来。故选A。‎ Ⅳ.完形填空 ‎(2019·全国卷Ⅰ)‎ Every year about 40,000 people attempt to climb Kilimanjaro, the highest mountain in Africa.They 1 with them lots of waste.The 2 might damage the beauty of the place.The glaciers (冰川) are disappearing,changing the 3 of Kilimanjaro.‎ Hearing these stories,I'm 4 about the place—other destinations are described as “purer” natural experiences.‎ However, I soon 5 that much has changed since the days of disturbing reports of 6 among tons of rubbish.I find a 7 mountain, with toilets at camps and along the paths. The environmental challenges are 8 but the efforts made by the Tanzania National Park Authority seem to be 9 .‎ The best of a Kilimanjaro 10 , in my opinion, isn't reaching the top.Mountains are 11 as spiritual places by many cultures.This 12 is especially evident on Kilimanjaro as 13 go through five ecosystems (生态系统) in the space of a few kilometers.At the base is a rainforest.It ends abruptly at 3,000 meters, 14 lands of low growing plants. Further up, the weather 15 —low clouds envelop the mountainsides, which are covered with thick grass.I 16 twelve shades of green from where I stand.Above 4,000 meters is the highland 17 :gravel (砾石), stones and rocks. 18 you climb into an arcticlike zone with 19 snow and the glaciers that may soon disappear.‎ Does Kilimanjaro 20 its reputation as a crowded mountain with lines of tourists ruining the atmosphere of peace? I found the opposite to be true.‎ ‎【解题导语】 文章围绕人与自然的主题,讲述了乞力马扎罗山(Kilimanjaro)环境遭到破坏的现状,同时也介绍了它独特的生态系统,旨在呼吁人们去保护这一奇观。‎ 7‎ ‎1.A.keep          B.mix C.connect D.bring 解析:选D 根据首段第一句“Every year about 40,000 people attempt to climb Kilimanjaro” 和下文的“The 2 might damage the beauty of the place.”可知,此处指他们带来了大量垃圾。keep“保留”;mix“混合”;connect“联结”。‎ ‎2.A.stories B.buildings C.crowds D.reporters 解析:选C 根据首段第一句中的“40,000 people”可知,此处指人群可能破坏了这个地方的美景。crowd“人群”,符合语境。story“故事”;building“建筑物”;reporter“记者”。‎ ‎3.A.position B.age C.face D.name 解析:选C 根据上文的“damage the beauty of the place”和“The glaciers (冰川) are disappearing”可知,这里指冰川正在消失,改变了乞力马扎罗山的地貌。face“面貌,外观特征”,符合语境。position“位置”;age“年龄,时代”;name“名称,名字”。‎ ‎4.A.silent B.skeptical C.serious D.crazy 解析:选B 上文提到乞力马扎罗山已经遭到破坏,“我”对这个地方开始持怀疑态度——其他的目的地被描述为“更纯粹”的自然体验。silent “沉默的”;skeptical“怀疑的”;serious “严肃的”;crazy “疯狂的”。‎ ‎5.A.discover B.argue C.decide D.advocate 解析:选A 根据下文可知,不久,“我”就发现,自从读到关于营地里有很多垃圾的令人不安的报道以来,情况已经发生了很大变化。discover “发现”;argue“争论”;decide“决定”;advocate “提倡,主张”。‎ ‎6.A.equipment B.grass C.camps D.stones 解析:选C 根据下文的“with toilets at camps and along the paths”可知,此处指营地里有很多垃圾。camp“营地”,符合语境。equipment“设备”;grass“草地”;stone“石块”。‎ ‎7. A.remote B.quiet C.tall D.clean 解析:‎ 7‎ 选D 上文提到营地里有很多垃圾的情况已经发生了很大变化,此处指“我”发现了一座干净的山,营地和沿途都有厕所。此处旨在说明乞力马扎罗山营地的变化。remote“偏远的”;quiet“安静的”;tall“高的”;clean“干净的”。‎ ‎8.A.new B.special C.significant D.necessary 解析:选C 由上文的“tons of rubbish”可知,此处指环境的挑战是巨大的。new“新的”;special“特别的,格外的”;significant“有重大意义的,重大的”;necessary “必要的”。‎ ‎9.A.paying off B.spreading out C.blowing up D.fading away 解析:选A 挑战虽大,但坦桑尼亚国家公园管理局的努力似乎正在取得成效。pay off“奏效,取得成功”;spread out “伸展,散开”;blow up“爆炸”; fade away “逐渐消失”。‎ ‎10.A.atmosphere B.experience C.experiment D.sight 解析:选B 乞力马扎罗山最好的体验不是到达顶峰。atmosphere“气氛,大气”;experience“体验”;experiment“实验”;sight “视力,景物”。‎ ‎11.A.studied B.observed C.explored D.regarded 解析:选D 在许多文化中,山被认为是精神之所在。study“研究”;observe“观察”;explore“探索”;regard“认为”。‎ ‎12.A.view B.quality C.reason D.purpose 解析:选A 在几公里的空间里,登山者经历五个生态系统,这种观点(山被认为是精神之所在)在乞力马扎罗山体现得尤其明显。view“观点”;quality“质量”;reason“原因”;purpose“目的”。‎ ‎13.A.scientists B.climbers C.locals D.officials 解析:选B 此处指登山者。scientist“科学家”;climber“登山者”;local“当地人”;official“官员”。‎ ‎14.A.holding on to B.going back to C.living up to D.giving way to 解析:选D 在乞力马扎罗山的不同海拔高度,生长着不同的植被。乞力马扎罗山的底部是一片热带雨林,它在海拔3 ‎000米的地方突然中断,取而代之的是低矮的植物。hold on to“保住”;go back to“追溯到”;live up to“不辜负”;give way to“被……代替”。‎ ‎15.A.changes B.clears 7‎ C.improves D.permits 解析:选A 再往上走,天气变了——低垂的云笼罩着山坡,山坡上长满了茂密的草。change“变化”;clear“放晴”;improve“改善,提高”;permit “许可,允许”。‎ ‎16.A.match B.imagine C.count D.add 解析:选C 从“我”站的地方,“我”数了数有十二种绿色。match“相配”;imagine“想象”;count “数数”;add“增加”。‎ ‎17.A.village B.desert C.road D.lake 解析:选B 根据空后的“gravel (砾石),stones and rocks”可知,海拔4 ‎000米以上是高原沙漠:砾石、石头和岩石。village“村庄”;desert“沙漠”;road“道路”;lake“湖泊”。‎ ‎18.A.Obviously B.Easily C.Consequently D.Finally 解析:选D 最后,你会爬进一个像北极一样的地带,那里终年积雪,冰川可能很快就会消失。obviously“明显地”;easily“容易地”;consequently“结果”;finally“最后,终于”。‎ ‎19.A.permanent B.little C.fresh D.artificial 解析:选A 参见上题解析。permanent“永久的,永恒的”;little“小的”;fresh“新鲜的”;artificial“人造的,人工的”。‎ ‎20.A.enjoy B.deserve C.save D.acquire 解析:选B 乞力马扎罗山是一座拥挤的山,络绎不绝的游客正在破坏和平的氛围,它值得这样赞誉吗?enjoy“享受……的乐趣”;deserve“值得”;save“节省,保存”;acquire“获得”。‎ Ⅴ.短文改错 The summer holiday is coming.My classmates and I are talking about how to do during the holiday.We can chose between staying at home and take a trip.If we stay at home,it is comfortable but there is no need to spend money.But in that case,we will learn little about world.If we go on a trip abroad,we can broaden your view and gain knowledges we cannot get from books.Some classmates suggest we can go to places of interest nearby.I thought that it is a good idea.It does not cost many,yet we can still learn a lot.‎ 7‎ 答案:‎ The summer holiday is coming.My classmates and I are talking about to do during the holiday.We can between staying at home and a trip.If we stay at home,it is comfortable there is no need to spend money.But in that case,we will learn little about world.If we go on a trip abroad,we can broaden view and gain we cannot get from books. Some classmates suggest we或 go to places of interest nearby. I that it is a good idea.It does not cost ,yet we can still learn a lot.‎ 7‎
查看更多

相关文章

您可能关注的文档