衡水市2019高考英语二轮阅读理解三月强化训练03

申明敬告: 本站不保证该用户上传的文档完整性,不预览、不比对内容而直接下载产生的反悔问题本站不予受理。

文档介绍

衡水市2019高考英语二轮阅读理解三月强化训练03

衡水市2019高考英语二轮阅读理解(三月强化训练03)‎ ‎                ‎ B One period of our lives when better results are demanded of us is, strangely enough, childhood. Despite being young we are expected to achieve good grades, stay out of trouble, make friends at school, do well on tests, perform chores at home and so on. It's not easy.‎ The good news is that being likeable can help a child perform better. Likeable children enjoy many advantages, including the ability to cope more easily with stresses of growing up.‎ In her book Understanding Child Stress, Dr. Carolyn Leonard states that children who are likeable and optimistic are able to gain support from others. This leads to focus and resilience, the ability to recover from or adjust early to life stress; a child who has adequate emotional_armor can continue down the path to success. Much research shows that resilience has enabled children to succeed in school, avoid drug abuse, and develop a healthy selfawareness.‎ Why does a likeable child more easily handle stress and do better in his or her life? Because likeability helps create what's known as a positive feedback loop(回馈圈). The positive feelings you want to see in other people are returned to you, creating constant encouragement and motivation to deal with the daily stress of life.‎ This feedback loop continues into adulthood. To return once again to the example of teaching, learning becomes easier with a likeable personality. Michael Delucchi of the University of Hawaii reviewed dozens of studies to determine if likeable teachers received good ratings because of their likeability or because they in fact taught well. Delucchi found that “Students who perceive(察觉) a teacher as likeable, in contrast to those who do not, may be more attentive to the information that the teacher delivers and they'll work harder on assignments, and they will learn more.”‎ You may have noticed this pattern in your own life when you try to give some advice. The more positive your relationship with that person, the more he or she seems to listen, and the more you feel certain that that person has heard you and intends to act on your words.‎ ‎1.The writer implies in the first paragraph that ________.‎ A.children are expected more than we usually think ‎ B.life is not easy for every one of us C.better education results in smarter children D.to be a likable child is almost impossible ‎2.According to Dr. Leonard, likeable children ________.‎ A.can cope more easily with stress independently B.know how to avoid trouble and unpleasant events C.are always optimistic and ready to help those in need D.can achieve more and understand themselves better ‎3.The term “emotional armor” in Paragraph 3 means________.‎ A.mental support from friends ‎ B.mental support from adults C.failures in life ‎ D.ability to handle life stress ‎4.The main purpose of the studies done by Michael Delucchi is to find ________.‎ A.if a likeable teacher has a positive personality B.if a likeable teacher draws more attention C.how a teacher's likeability gains popularity D.how a likeable teacher's teaching style is formed ‎5.The passage aims at proving that ________.‎ A.likeable people do better in life generally B.likeable people do better in their childhood C.social creatures enjoy more advantages D.likeable people give better advice ‎***************************************************结束 C Diana Jacobs thought her family had a workable plan to pay for college for her 21yearold twin sons: a combination of savings, income, scholarships, and a modest amount of borrowing. Then her husband lost his job, and the plan fell apart.‎ ‎“I have two kids in college, and I want to say ‘come home,’ but at the same time I want to provide them with a good education,” says Jacobs.‎ The Jacobs family did work out a solution: They asked and received more aid from the schools, and each son increased his borrowing to the maximum amount through the federal loan (贷款) program. They will each graduate with $20,000 of debt, but at least they will be able to finish school.‎ With unemployment rising, financial aid administrators expect to hear from more families like the Jacobses.More students are applying for aid, and more families expect to need student loans. College administrators are concerned that they will not have enough aid money to go around.‎ At the same time, tuition(学费)continues to rise. A report from the National Center for Public Policy and Higher Education found that college tuition and fees increased 439% from 1982 to 2007, while average family income rose just 147%. Student borrowing has more than doubled in the last decade.‎ ‎“If we go on this way for another 25 years, we won't have an affordable system of higher education,” says Patrick M. Callan, president of the center. “The middleclass families have been financing it through debt. They will send kids to college whatever it takes, even if that means a huge amount of debt.”‎ Financial aid administrators have been having a hard time as many companies decide that student loans are not profitable enough and have stopped making them. The good news, however, is that federal loans account for about three quarters of student borrowing, and the government says that money will flow uninterrupted.‎ ‎1. According to Paragraph 1,why did the plan of the Jacobs family fail?‎ A.The twins wasted too much money.‎ B.The father was out of work.‎ C.Their savings ran out.‎ D.The family fell apart.‎ ‎2.How did the Jacobses manage to solve their problem?‎ A.They asked their kids to come home.‎ B.They borrowed $20,000 from the schools.‎ C.They encouraged their twin sons to do parttime jobs.‎ D.They got help from the schools and the federal government.‎ ‎3.Financial aid administrators believe that ________.‎ A.more families will face the same problem as the Jacobses B.the government will receive more letters of complaint C.college tuition fees will double soon D.America's unemployment will fall ‎ ‎4.What can we learn about the middleclass families from the text? ‎ A.They blamed the government for the tuition increase.‎ B.Their income remained steady in the last decade. ‎ C.They will try their best to send kids to college.‎ D.Their debts will be paid off within 25 years.‎ ‎5.According to the last paragraph, the government will________. ‎ A.provide most students with scholarships B.dismiss some financial aid administrators C.stop the companies from making student loans D.go on providing financial support for college students ‎********************************************************结束 children lies in _________.‎ ‎ A. the amount of intelligence ‎ B. the different situations they face ‎ C. the different attitudes to life ‎ D. the background of life Exercise 4‎ A punctual person is in the habit of doing a thing at the proper time and is never late in keeping an appointment. ‎ The unpunctual man, on the other hand, never does what he has to do at the proper time. He is always in a hurry and in the end loses both time and his good name. A lost thing may be found again, but lost time can never be regained. Time is more valuable than material things. In fact, time is life itself. The unpunctual man is for ever wasting and mismanaging his most valuable asset as well as others’. The unpunctual person is always complaining that he finds no time to answer letters, or return calls or keep appointments promptly. But the man who really has a great deal to do is very careful of his time and seldom complains of want of it. He knows that he can not get through huge amount of work unless he faithfully keeps every piece of work when it has to be attended to. ‎ Question :‎ ‎ According to the passage, which is right?‎ A. The punctual person has no much work to do.‎ B. The unpunctual person is very rich. ‎ C. The unpunctual person is often respected by his friends.‎ D. The unpunctual person loses what can’t be regained again.‎ Exercise 5‎ ‎ Sandstorms can disturb people's travel and can sometimes destroy whole roads, and dry flat areas. Similar dust storms can be found on the planet Mars, and are thought to be seasonal. Today, the destruction of forests and too much farming of farmland call lead to sandstorms. Too much use of water resources can also cause sandstorms.‎ Question :‎ From the paragraph , we can learn that at present __________.‎ A. sandstorms are more often seen on Mars than on Earth B. human activities are a major cause of sandstorms C. farming brings more harm than benefits to humans D. sandstorms have led to the lack of clean water resources I. 1. C。推理判断题。从had each of us race across the monkey bars, swinging from one high steel rod to the next可知答案C正确。‎ ‎2. C。推理判断题。参见第二段,本段旨在说明铅中毒的严重性,同时把铅中毒甚至导致了罗马帝国的垮台为例.是为了强调其严重性,从而引起读者注意。‎ ‎3. C。推理判断题。根据文章最后两句可知,聪明的孩子想真正了解生活,他努力接触身边的一切事物;而不聪明的孩子则脱离生活,让自己的生活限制在一个封闭和自我梦境的世界里。他们对待生活的态度是截然不同的,由此可推知C项正确。‎ ‎4. D。推理判断题。根据文章第 2 段第 3 句 A lost thing may be found again, but lost time can never be regained time is more valuable than material things 可知,答案选 D。‎ ‎5. B。推理判断题。根据第二段中提到的森林砍伐、过度农耕和对水资源的过度使用,这些人类的行为是引起沙尘暴的主要原因,因此正确答案为B。‎ ‎***************************************************结束
查看更多

相关文章

您可能关注的文档