2019高考英语一轮复习练习题Unit4Pygmalion含解析新人教版选修820180922180

申明敬告: 本站不保证该用户上传的文档完整性,不预览、不比对内容而直接下载产生的反悔问题本站不予受理。

文档介绍

2019高考英语一轮复习练习题Unit4Pygmalion含解析新人教版选修820180922180

Pygmalion 李仕才 一、阅读理解 A business school in Paris will soon begin using artificial intelligence and facial analysis to determine whether students are paying attention in class. The software, called Nestor, is used in two online classes at the ESG business school beginning in September.‎ The idea, according to LCA founder Marcel Saucet, is to use the data that Nestor collects to improve the performance of both students and professors. The software uses students webcams(网络摄像机)to analyze eye movements and facial expressions and determine whether students are paying attention to a video lecture. It then formulates quizzes based on the content covered during moments of inattentiveness. Professors would also be able to identify moments when students’ attention declined, which could help to improve their teaching, Saucet says.‎ Advocates for AI in education say that the software is actually unable to teach a course, but the technology could be used as a digital tutor that would adapt to a student’s individual needs, and help develop more effective studying habits. Such software could also help teachers by providing feedback on the effectiveness of their teaching, advocates say.‎ Saucet says Nestor won’t store any of the video footage it gets and that his company has no plans to sell any other data the software collects. In addition to facial recognition and analysis, the software can integrate(合并)with students’ calendars to suggest possible study times, and track their online behavior to pick up on patterns.‎ Rose Luckin, a professor at the University College London Knowledge Lab, says AI could unlock the “black box of learning” by providing information on how and when learning happens. Luckin says a program like Nestor could be useful for students who take classes remotely, since “there isn’t a human there watching them.” And while some are concerned that AI may one day replace teachers, Luckin sees the technology more as an assistant, rather than a replacement. Saucet agrees. “Human contact is not going to go away,” he says. “There will always be professors.”‎ ‎1.How does Nestor work to find out when students aren’t paying attention?‎ A. By collecting the data of students’ performance in different classes.‎ B. By collecting the students’ grades in the quizzes.‎ C. By shooting and analyzing students’ eye movements and facial expressions..‎ D. By identifying moments when students’ attention declined.‎ ‎2.Which is the benefit of AI education?‎ A. It could be used exactly to replace a tutor.‎ B. It helps student to develop more effective studying habits.‎ C. The software is able to satisfy the requirement of a course.‎ D. It could help teachers to give feedback on students’ performance..‎ ‎3.How does Nestor deal with the information collected from students?‎ A. Nestor will use it to suggest possible study time to students’ schedule.‎ B. It won’t store any video footage but facial expression.‎ C. The company hasn’t expected to make profits by selling the data to other corporations..‎ D. Nestor will use it to keep track online of students’ behavior and punish them.‎ ‎4.What is Rose Luckin’s attitude towards the replacement of teachers with AI?‎ A. Objective. B. Approving.‎ C. Indifferent. D. Opposed.‎ ‎【文章大意】本文介绍新的软件Nestor。它通过对学生眼球运动和面部表情的拍摄和分析来判断学生是否注意力集中。这种软件只对教学其辅助作用并不能替代老师。‎ ‎2.B 【解析】细节理解题。根据第三段第一句Advocates for AI in education say that the software is actually unable to teach a course, but the technology could be used as a digital tutor that would adapt to a student’s individual needs, and help develop more effective studying habits.可知AI education帮助学生养成更有效的学习习惯。故选B。‎ ‎4.D 【解析】推理判断题。根据最后一段中And while some are concerned that AI may one day replace teachers, Luckin sees the technology more as an assistant, rather than a replacement. Saucet agrees.可知Rose Luckin’对AI成为老师的替代品持反对意见。故选D。‎ 二、教材与语法填空 根据教材课文内容,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。‎ My Fair Lady was the title of a 1.___________ (success)musical and later it was also made into a film 2.___________ (base) on George Bernard Shaw’s classic Pygmalion. In the musical, Professor Higgins takes 3.___________ bet from Colonel Pickering 4.___________ he can transfer an unrefined dirty flower girl Eliza Doolittle into a lady, and fool everyone into 5.___________ (think) she really is. He 6.___________ (do) so, and thus young aristocrat Freddy EynsfordHill falls 7.___________ (mad) in love with her. When Higgins takes all the credit and forgets 8.___________ (acknowledge) her efforts, Eliza angrily leaves him for Freddy. Only then does Higgins realize he 9.___________ (accustom) to her face and that he can’t live 10.___________ her.‎ 答案:1.successful 2.based 3.a 4.that 5.thinking 6.does 7.madly 8.to acknowledge 9.has got/been accustomed 10.without 三、完形填空 A taxi driver taught me a lesson in customer satisfaction and expectations.Inspiring speakers __1__ thousands of dollars to give this kind of training to corporate directors and staff.It cost me only a $12 __2__ ride.‎ I had __3__ into Dallas just for the purpose of calling on a client.Time was precious and my __4__ included a quick roundtrip from and back to the airport.A __5__ taxi pulled up.The driver rushed to __6__ the passenger door for me and made sure I was __7__ seated before he closed the door.As he got in the driver's seat,he __8__ that the neatly folded Wall Street Journal next to me was for my use.He then showed me several __9__ and asked me what type of music I would enjoy.‎ I could not believe the __10__ I was receiving!I took the opportunity to say,“__11__ you take great pride in your work.You must have a __12__ to share.”‎ ‎“You bet,” he __13__,“I used to be in Corporate America.But I was tired of thinking my best would never be good enough.I __14__ to find my right position in life,where I could feel __15__ of being the best.I love driving cars,and feeling like I have done a full day's work and done it __16__.So I chose to become a __17__.One thing I know for sure,to be good in my business I just have to meet the expectations of my passengers.__18__,to be great in my business,I have to go __19__ the customer's expectations!”‎ The taxi driver taught me a great life __20__:Go an extra mile when providing ‎ any service to others.‎ ‎1.A.offer     B.charge C.pay D.afford ‎2.A.taxi B.bus C.car D.train ‎3.A.driven B.flown C.ran D.cycled ‎4.A.hope B.purpose C.plan D.choice ‎5.A.private B.rough C.slow D.clean ‎6.A.open B.lock C.push D.shut ‎7.A.silently B.comfortably C.tightly D.casually ‎8.A.declared B.concluded C.found D.mentioned ‎9.A.pictures B.maps C.tapes D.books ‎10.A.service B.gift C.invitation D.advice ‎11.A.Actually B.Obviously C.Gradually D.Suddenly ‎12.A.chance B.secret C.story D.ride ‎13.A.whispered B.argued C.sighed D.replied ‎14.A.decided B.promised C.happened D.hesitated ‎15.A.careful B.proud C.afraid D.curious ‎16.A.early B.rapidly C.cautiously D.well ‎17.A.driver B.director C.client D.speaker ‎18.A.Besides B.Therefore C.However D.Perhaps ‎19.A.against B.within C.over D.beyond ‎20.A.method B.experience C.lesson D.standard ‎【解题导语】本文主要讲述了一名出租车司机给作者上了一堂关于如何达到客户满意和期望的课。‎ ‎【难句分析】One thing I know for sure,to be good in my business I just have to meet the expectations of my passengers.‎ 分析:本句是一个复合句。I know for sure是定语从句。‎ 译文:有一件事我可以肯定,那就是想要做好生意,我就必须要满足我的乘客的期望。‎ ‎   【核心词汇】corporate adj.公司的 client n.客户 precious adj.珍贵的 extra adj.额外的 ‎1.B 根据空后的“thousands of dollars to give this kind of training to corporate directors and staff.It cost me only a $‎12”‎可知,励志演讲家的培训是要收费的。charge表示“收费”,符合语境。‎ ‎2.A 根据文章第一句“A taxi driver taught me a lesson in customer satisfaction and expectations”可知,出租车司机收作者12美元。‎ ‎3.B 根据第二段第二句的“Time was precious and my __4__ included a quick aroundtrip from and back to the airport”可知,作者当时是乘飞机去的。‎ ‎4.C 根据语境可知,时间很珍贵,作者的计划中包括往返机场的旅程。‎ ‎5.D 根据下文的“the neatly folded Wall Street Journal next to me was for my use”可推知,出租车很干净。‎ ‎6.A 结合“the passenger door for me”可推知,司机赶快跑过来给作者开车门。‎ ‎7.B 根据语境可推知,该司机注重乘客的满意度,所以他一定确保作者乘坐舒适。‎ ‎8.D 根据语境可推知,司机向乘客提醒有杂志可看。mention“提到”。‎ ‎9.C 根据空后的“asked me what type of music I would enjoy”可推知,司机给作者拿出几盘音乐磁带让他选择。‎ ‎10.A 根据空后的“I was receiving”可推知,作者对出租车司机提供的服务非常吃惊,不敢相信。receive the service“接受服务”。‎ ‎11.B 由空后的“You must have a __12__ to share”以及语境可推知,显而易见,作者认为出租车司机为自己的工作自豪。‎ ‎12.C 根据空后的“to share”以及语境可推知,此处表示有故事分享。‎ ‎13.D 根据语境可知,司机回应了作者的推断。‎ ‎14.A 根据空前的“I was tired of thinking”可推知,司机决定行动起来,找到生活中合适的位置而不是一味地想想。‎ ‎15.B 根据第三段第二句的“you take great pride in your work”可推知,司机想做到最好并为自己的工作自豪。‎ ‎16.D 根据语境可推知,司机想把工作做好。‎ ‎17.A 根据语境可知,他决定转行当一名司机。‎ ‎18.C 根据语境可知,上下文表示逻辑上的转折关系,故用However“然而”。‎ ‎19.D 根据文章最后一句“Go an extra mile when providing any service to others”可知,要想做到最好,就要多为客户考虑,超出客户的期望。beyond“超出”。‎ ‎20.C 根据文章开头“A taxi driver taught me a lesson in customer satisfaction and expectations”可知,此处表示司机给作者上了生动的一课。‎ 四、教材与话题写作 ‎(Ⅰ)用本单元所学知识完成下列句子。‎ ‎1.几天前,杰克有一次难忘的经历,那天正是他的生日。(the other day; unforgettable)‎ ‎___________________________________________________ ‎ 答案:Jack had an unforgettable experience the other day, when it was his birthday.‎ ‎2.像往常一样,他决定和朋友们一起去饭店庆祝一下,所以他邀请了所有的朋友到他的晚会上。(celebration)‎ ‎___________________________________________________ ‎ 答案:As usual, he decided to have a celebration with his friends at a restaurant, so he invited all his friends to his dinner party.‎ ‎3.他们高兴地交谈着,这时突然进来了一群戴面具的人。(be doing...when...)‎ ‎___________________________________________________ ‎ 答案:They were talking happily when several masked men came into the restaurant.‎ ‎4.人人都惊讶地看着这些不速之客,误以为他们是强盗。(in amazement; mistake...for...)‎ ‎___________________________________________________ ‎ 答案:Everybody looked at them in amazement because they mistook these unexpected guests for robbers.‎ ‎5.当这些不速之客摘下面具后,他们才发现这是杰克的另外一些朋友,‎ 他们乔装打扮来到晚会,想给杰克一个惊喜。(in disguise)‎ ‎___________________________________________________‎ 答案:When these unexpected guests uncovered their masks, they found the unexpected guests were Jack’s other friends, who came to the party in disguise and wanted to give Jack a big surprise.‎ ‎(Ⅱ)将以上句子连成短文,要求衔接连贯、过渡自然。‎ ‎___________________________________________________ ‎ ‎___________________________________________________ ‎ ‎___________________________________________________ ‎ ‎___________________________________________________ ‎ ‎___________________________________________________ ‎ ‎___________________________________________________ ‎ 五、下面是李华的一篇作文,文中有五处错误,改正错误并背诵该文。‎ Jack had an unforgettable experience the other day, that it was his birthday. As a usual, he decided to have a celebration with his friends at a restaurant, so he invited all his friends to his dinner party. They were talking happy when several masked men came into the restaurant. Everybody looked at them in amazement because they mistook these unexpected guests as robbers. But when these unexpected guests uncovered their masks, they founded the unexpected guests were Jack’s other friends, who came to the party in disguise and wanted to give Jack a big surprise.‎ 答案:‎ Jack had an unforgettable experience the other day, it was his birthday. As usual, he decided to have a celebration with his friends at a restaurant, so he invited all his friends to his dinner party. They were talking when several masked men came into the restaurant. Everybody looked at them in amazement because they mistook these unexpected guests robbers. But when these unexpected guests uncovered their masks, they the unexpected guests were Jack’s other friends, who came to the party in disguise and wanted to give Jack a big surprise.‎
查看更多

相关文章

您可能关注的文档