2021版高考英语一轮复习Unit1Talesoftheunexplained课后达标检测牛津译林版必修2

申明敬告: 本站不保证该用户上传的文档完整性,不预览、不比对内容而直接下载产生的反悔问题本站不予受理。

文档介绍

2021版高考英语一轮复习Unit1Talesoftheunexplained课后达标检测牛津译林版必修2

Unit 1 Tales of the unexplained 课时练1 2篇阅读+1篇完形 阅读理解 A ‎(2020·马鞍山质量预测)‎ If you’ve ever had a dog, you know just how deep a connection you can develop with “man’s best friend”. But a dog’s life is much shorter than humans, about 12 to 15 years long, which means every dog owner has to go through the heartbreaking moment when their loving pet passes away.‎ Why not make a clone of that dog then? This is the solution offered by a South Korean company, Sooam Biotech Research Foundation. The company has already successfully cloned at least 400 dogs, mostly for US customers, ever since it pioneered the technique in 2005. Now, Sooam Biotech has introduced its business to UK dog owners as well, offering them dogs that look just like their lost ones.‎ To clone a dog, researchers first need to take a skin cell from a living dog or one that has just died. Meanwhile, another dog is selected to supply an egg. Researchers then replace the DNA in the egg with that from the skin cell and implant the egg into the womb(子宫) of a female dog. The egg grows into a puppy over the following two months.‎ The whole process takes a very short time, but it comes at a shockingly high price—around £ 63,000. But if you can’t afford it now, you can also save the cell in a laboratory and access it at a later date.‎ However, magical as cloning might sound, there is no guarantee that the cloned dog will be a perfect copy of the original one. Just like identical twins of humans, they share the exactly same DNA but there will still be small differences between them. “The spots on a Dalmatian(斑点狗) clone will be different, for example,”‎ 16‎ ‎ Insung Hwang, head of Sooam Biotech, told The Guardian.‎ Dog owners will also have to accept the fact that personality is not “cloneable”. Apart from genes, personality is also determined by upbringing and environment, which are both random elements that cloning technologies simply cannot overcome, Professor Tom Kirkwood at Newcastle University, UK, told The Telegraph.‎ Perhaps bringing our dogs back by cloning is not the best way to remember them after all. Kirkwood, a dog owner himself, pointed out, “An important aspect of our relationship with them is coming to terms with the pain of letting go.”‎ ‎【解题导语】 本文是一篇说明文,主要介绍了克隆狗技术。‎ ‎1.What service does Sooam Biotech Research Foundation offer?‎ A.Making copies of pet dogs.‎ B.Giving pet dogs identical twins.‎ C.Helping dogs give birth to more puppies.‎ D.Helping dog owners love their dogs more.‎ A 解析:细节理解题。根据第二段最后一句“Now, Sooam Biotech has introduced its business to UK dog owners as well, offering them dogs that look just like their lost ones.”可知,这家公司所提供的服务就是克隆已逝的宠物狗,故选A。‎ ‎2.Which order is correct in the dog cloning process?‎ a.An egg is taken from another dog.‎ b.A skin cell is taken from the pet dog.‎ c.The egg grows into a puppy in two months.‎ d.The egg is placed in the womb of a female dog.‎ e.The DNA in the egg is replaced by the DNA from the skin cell.‎ A.a→d→b→e→c. B.a→e→b→d→c.‎ C.b→a→d→e→c. D.b→a→e→d→c.‎ D 解析:细节理解题。根据对第三段的整体理解可知,实验的第一步是从狗身上提取皮肤细胞,另一只被选择的狗提供一个卵子,将卵子中的DNA替换成皮肤细胞中的DNA之后,将卵子植入一只母狗的子宫,最后卵子在接下来的两个月中生长为一只小狗,故选D。‎ ‎3.What can we learn about dog cloning from the passage?‎ A.It has not been put into practice until recently.‎ 16‎ B.It is very popular among US and UK pet owners.‎ C.It might not give the owners an exactly same dog.‎ D.It is very expensive and usually takes half a year to complete.‎ C 解析:细节理解题。根据第五段第一句“However, magical as cloning might sound, there is no guarantee that the cloned dog will be a perfect copy of the original one.”可知,克隆狗和原来的狗可能并非完全一样,故选 C。‎ ‎4.What does Kirkwood think of dog cloning?‎ A.He disagrees with it.‎ B.He supports it.‎ C.He is curious about it.‎ D.He thinks it unbelievable.‎ A 解析:观点态度题。根据最后一段Kirkwood说的话“An important aspect of our relationship with them is coming to terms with the pain of letting go.”可知,他认为人类和宠物狗之间的关系的一个重要方面是要接受失去它们的痛苦。由此可推知,Kirkwood并不赞成克隆狗,故选A。‎ B ‎(2020·黄山高三模拟)‎ Robots are now being employed not just for dangerous tasks, such as discovering mines or rescuing people in disasters. They are also finding applications as household help and as nursing assistants. As increasing numbers of machines, equipped with the latest artificial intelligence, take on a growing variety of specialized and everyday tasks, the question of how people see them and behave towards them becomes ever more urgent.‎ A team led by Sari Nijssen of Radboud University and Markus Paulus, Professor of Developmental Psychology at LudwigMaximiliansUniversität(LMU), have carried 16‎ ‎ out a study to determine the degree to which people show concern for robots and behave towards them based on moral principles.‎ According to Sari Nijssen, the study set out to answer the following question:“Under what circumstances would adults be willing to sacrifice robots to save human lives?” The participants were faced with a hypothetical(假设的) moral dilemma: Would they be prepared to put a single person at risk in order to save a group of injured persons? In the situations presented the intended victim was either a human, a humanoid robot that had been humanized to various degrees or a robot that was clearly recognizable as a machine.‎ The study suggested that the more the robot was humanized, the less likely participants were to sacrifice it. Situations that included vivid stories in which the robot was described as a merciful being or as a creature with its own understandings, experiences and thoughts, were more likely to stop the study participants from sacrificing it in the interests of anonymous(无名的) humans.‎ ‎“This result indicates that our study group attached a certain moral status to the robot,” says Paulus. “One possible suggestion of this finding is that attempts to humanize robots should not go too far. Such efforts could come into conflict with their intended function—to be of help to us.”‎ ‎【解题导语】 本文是一篇说明文。文章介绍了机器人不仅可以帮助人类执行危险的任务,现代智能机器人还能帮助人们处理日常生活问题。研究表明,将机器人过于人性化的尝试将对人产生困扰。‎ ‎5.What has become a concern about robots?‎ A.How to humanize them.‎ B.How to treat them in life.‎ C.How to use them effectively.‎ D.How to find more applications.‎ B 解析:细节理解题。根据第一段中的“the question of how people see them and behave towards them becomes ever more urgent”和第二段中的“have carried out a study to determine the degree to which people show concern for robots and behave towards them based on moral principles”可知,‎ 16‎ 如何在生活中对待机器人已经成为人们担心的一个问题,故B项正确。‎ ‎6.In the study the participants probably have to decide ________.‎ A.when to sacrifice a robot B.where to experience risks C.which robot to work with D.what robots should be like A 解析:细节理解题。根据第三段中的“According to Sari Nijssen, the study set out to answer the following question:‘Under what circumstances would adults be willing to sacrifice robots to save human lives?’”可知,该研究将要回答“在什么情况下成年人愿意牺牲机器人来拯救人类生命?”这一问题,故A项正确。‎ ‎7.What can be inferred from Paulus’ words?‎ A.Humanized robots offer less help to people.‎ B.Humanizing robots too much may be improper.‎ C.Certain moral status should be attached to robots.‎ D.Conflicts often happen between humans and robots.‎ B 解析:推理判断题。根据本文最后两句Paulus所说的话可知,Paulus认为,这一发现表明,使机器人人性化的尝试不应该走得太远。这些努力可能会与对机器人功能的预期(帮助人类)发生冲突。据此可知,Paulus认为机器人过于人性化可能不恰当,故B项正确。‎ ‎8.Which of the following would be the best title for the text?‎ A.Robots, a Must for Future B.Humanized Robots, a New Trend C.Robots Saved, People Take the Hit D.Humanized Robots Replace Human C 解析:标题归纳题。通读全文可知,本文主要提出“过度将机器人人性化,将人的道德水准赋予机器人,将会使人受到困扰”这一观点,故C项最适合作本文标题。‎ 完形填空 ‎(2020·福州质量抽测)Growing up in the 1960s, I was taught from an early age to send a handwritten thankyou note expressing __1__ for kindness. My mother used to buy me a box of paper and __2__ me in the art and value of saying “thank you”. She __3__ to be right.‎ 16‎ A study showed that it took less than 5 minutes to write the thankyou notes. Just 5 minutes to make __4__ person feel overjoyed! __5__, in our “instant” world, the idea of getting an actual pen and writing an actual note seems to never come to mind. We tend to do what is __6__ for us—a quick text or an email.‎ It’s easy to use the __7__ of being busy, but even very busy and __8__ businessmen find time to __9__ thankyou notes. For example, when Douglas Conant became CEO of Campbell’s, the company had __10__ half of its market, and its value and morale(士气) was at an alltime low. He __11__ fixing that by doing some simple things that are probably not __12__ in any MBA class. For one thing, Conant wrote to every __13__. He gained their confidence and __14__, turned the company __15__.‎ In his ten years as CEO, Conant wrote over 30,000 notes to employees. It’s __16__ not to ask how he did it. __17__, he had many other things to do __18__ writing a thankyou note. Conant made time for __19__ because he knew the impact(影响) each one would have. An expression of __20__ in this crazy world still makes a difference.‎ ‎【解题导语】 本文是一篇夹叙夹议文。小时候,妈妈教“我”用手写的感谢便条来表达对善良的感激,并教“我”表达感谢的艺术和价值;研究表明,不到五分钟就能用手写好的感谢便条会让他人感到快乐。‎ ‎1.A.concern B.sympathy C.affection D.appreciation D 解析:根据该句中的“a handwritten thankyou note expressing ______ for kindness”可知,该处指用手写的感谢便条来表达对善良的感激(appreciation),故D项正确。A项意为“担心,关心”;B项意为“同情”;C项意为“喜爱”。‎ ‎2.A.consult B.instruct C.answer D.impress B 解析:根据该句“My mother used to buy me a box of paper...and value of saying ‘thank you’.”可知,“我”的妈妈过去常常给“我”买一箱纸,并教授(instruct)“我”表达感谢的艺术和价值,故B项正确。A项意为“咨询”;C项意为“回答”;D项意为“使留下深刻印象”。‎ ‎3.A.remained B.proved C.appeared D.claimed 16‎ B 解析:根据语境尤其是下文可推知,此处表示她证明(proved)(这样做)是正确的,故B项符合语境。A项意为“保持”;C项意为“显得”;D项意为“声称”。‎ ‎4.A.one B.any ‎ C.each D.another D 解析:根据空前一句可知,写感谢便条花费不到五分钟的时间;并结合该句和常识可推知,此处表示仅花费五分钟就可以让另一个(another)人非常高兴,故D项正确。‎ ‎5.A.Yet B.Therefore C.So D.Otherwise A 解析:根据该句中的“seems to never come to mind”并结合上文可知,尽管仅花费五分钟就能用手写好的感谢便条能让他人感到快乐,但是(Yet),在我们这个“快捷的”世界里,人们似乎不愿意用这种方式来表达谢意;据此可推知,该处前后表示转折关系,故A项正确。‎ ‎6.A.special B.necessary C.convenient D.important C 解析:根据该句中的“a quick text or an email”可推知,该处表示我们趋向于使用对我们来说方便的(convenient)方式——快速发送的短信或电子邮件,故C项正确。‎ ‎7.A.case B.excuse C.example D.situation B 解析:根据语境以及该句中的“of being busy”并结合常识可知,人们很容易以忙为借口(excuse),故B项正确。A项意为“事例”;C项意为“例子”;D项意为“情况”。‎ ‎8.A.humorous B.optimistic C.successful D.experienced C 解析:根据语境可知,人们很容易以忙为借口,但即使是很忙碌和成功的(successful)商人也能找到时间写(pen)感谢便条。‎ ‎9.A.pen B.receive C.design D.deliver A 解析:参见上题解析。‎ ‎10.A.lost B.gained C.developed D.damaged A 解析:根据该句中的“morale(士气) was at an alltime low”可知,‎ 16‎ 士气空前低落;据此可推知,这家公司已经损失(lost)了一半的市值,故A项正确。‎ ‎11.A.gave up B.kept up C.set about D.worried about C 解析:根据该句中的“He ______ fixing that by doing some simple things”并结合语境可推知,他开始做(set about)一些简单的事情来解决这一问题,故C项正确。A项意为“放弃”;B项意为“跟上”;D项意为“担心”。‎ ‎12.A.permitted B.taught C.checked D.tested B 解析:根据语境可推知,他所做的简单的事情很可能没有在任何MBA课堂上被教(taught)过,故B项正确。A项意为“允许”;C项意为“检查”;D项意为“测试”。‎ ‎13.A.market B.businessman C.company D.employee D 解析:根据下文中的“gained their confidence”和“Conant wrote over 30,000 notes to employees”可推知,Conant给每个员工(employee)写了便条,得到了他们的信任,故D项正确。‎ ‎14.A.personally B.frankly C.naturally D.occasionally C 解析:根据语境可知,Conant得到了员工们的信任,顺理成章地(naturally)使公司好转(turned around)起来。‎ ‎15.A.up B.down C.away D.around D 解析:参见上题解析。turn around意为“好转,扭转”,故D项正确。turn up意为“开大”;turn down意为“调低;拒绝”;turn away意为“把……打发走”。‎ ‎16.A.hard B.great C.amazing D.disappointing A 解析:根据前一句可知,在担任CEO的十年间,Conant给他的员工们写了三万多张便条;结合语境和常识可知,这令人很难(hard)不去问他是如何做到的,故A项正确。‎ ‎17.A.As usual B.In short C.By the way D.After all D 解析:根据语境可知,此处表示毕竟(After all),除了(besides)写感谢便条,‎ 16‎ 他有许多其他事情要做。‎ ‎18.A.by B.in C.besides D.without C 解析:参见上题解析。‎ ‎19.A.me B.it C.him D.them B 解析:根据语境可知,空处指代空前一句中的“writing a thankyou note”,故B项正确。‎ ‎20.A.kindness B.joy C.value D.confidence A 解析:根据本文第一句中的“expressing ______ for kindness”并结合全文可推知,在这个疯狂的世界中,善良(kindness)的表达仍然会有作用,故A项正确。‎ 课时练2 2篇阅读+1篇七选五 ‎+1篇语法填空 阅读理解 A ‎(2020·宣城诊断)Can you trust your very first childhood memories? Maybe not, a new study suggests.‎ Past studies show that people’s earliest memories typically form around 3 to 3.5 years of age. But in a recent survey of more than 6,600 people, British scientists have found that 39 percent of participants claimed to have memories from age 2 or younger. “These first memories are likely false,” the researchers said. This was particularly the case for middleaged and older adults.‎ For the study, researchers asked participants to describe their first memory and the age at which it occurred. Participants were told they had to be sure the memory was the one that had happened. For example, it shouldn’t be based on a photograph, a family story or any source other than direct experiences. Then the researchers examined the content, language and descriptive details of these earliest memories and worked out the likely reasons why people would claim to have memories from an age when memories cannot form.‎ 16‎ As many of these memories dated before the age of 2, this suggests they were not based on actual facts, but facts or knowledge about their babyhood or childhood from photographs or family stories. “Often these false memories are fired by a part of an early experience, such as family relationships or feeling sad,” the researchers explained.‎ ‎“We suggest that what a rememberer has in mind when recalling fictional early memories is...a mental representation consisting of remembered pieces of early experiences and some facts or knowledge about their own babyhood or childhood,” study author Shania Kantar said in a journal news release. “Additionally, further details may be unconsciously inferred or added. Such memorylike mental representations come, over time, to be collectively experienced when they come to mind, so for the individual, they quite simply are ‘memories’ which particularly point to babyhood.”‎ ‎“Importantly, the person remembering them doesn’t know this is fictional,” study coauthor Martin Conway said. “In fact, when people are told that their memories are false, they often don’t believe it.”‎ ‎【解题导语】 本文是一篇说明文。研究发现,人最早的记忆一般始于三岁到三岁半。在调查了六千多名调查对象之后,研究人员声称那些两岁时或更早的记忆是有误的。‎ ‎1.What can we learn from the recent study?‎ A.Memories form after the age of 3.‎ B.Participants are good at telling stories.‎ C.Adults are likely to form false memories.‎ D.Earliest memories may play a trick on us.‎ D 解析:细节理解题。根据第二段倒数第二句“‘These first memories are likely false,’ the researchers said.”可知,研究人员认为,这些人所认为的最初的记忆可能是错误的,并结合第四段、第五段分析的错误的最早记忆形成的原因可知D项正确。‎ ‎2.Which source did the researchers require for the earliest memories?‎ A.A direct experience. B.A family story.‎ C.A family photo. D.A sad feeling.‎ A 解析:细节理解题。根据第三段第二、第三句“Participants were told they had ‎ 16‎ to be sure the memory was the one that had happened. For example, it shouldn’t be based on a photograph, a family story or any source other than direct experiences.”可知,参与者被告知,他们必须确定记忆就是发生过的事;除了亲身经历,那件事不能基于一张照片、一个家庭故事或任何其他来源。故A项正确。‎ ‎3.What are these fictional early memories according to Kantar?‎ A.They are repeated mental representations.‎ B.They are a collection of early experiences.‎ C.They are a combination of both facts and fictions.‎ D.They are further details of remembered experiences.‎ C 解析:细节理解题。根据第四段第一句可知,尽管这些回忆中许多发生在两岁之前,但是研究表明这些记忆不是基于事实,而是基于婴儿或儿童时期的照片或家庭故事;结合第五段中Kantar所说的话可知,Kantar认为人们所认为的最早的记忆结合了事实和虚构的成分,故C项正确。‎ ‎4.Which part of a newspaper is this text probably taken from?‎ A.Society. B.Psychology.‎ C.Technology. D.Health.‎ B 解析:文章出处题。根据第五段中的“We suggest that what a rememberer has in mind when recalling fictional early memories is...a mental representation consisting of remembered pieces of early experiences and some facts or knowledge about their own babyhood or childhood”可知,虚构的最早的记忆是一种心理现象;结合全文内容可知,本文主要介绍了一项关于最早记忆的研究,此项研究与心理学有关;据此可知,本文很可能摘自报纸的心理学版块,故B项正确。‎ B ‎(2020·铜陵调研)In American countryside, the message we hear is this: Go and get an education. Leave your small town and make something of yourself. Success and opportunity are found elsewhere.‎ After graduating from a high school in Helena, Arkansas, I did go.‎ 16‎ I went to Colby College in Maine. I had visited the school ahead of time, so I knew what I was getting myself into. I knew about the difference in weather. I understood the difference in social atmosphere. But I wanted to stretch myself and get out of my comfort zone. And you know what? I absolutely loved my time there. But one thing took me by surprise—the lack of countryside representation. Most of the other students at Colby were from big cities: New York, Boston, Los Angeles, San Francisco...And when I had conversations with these students—in or outside of class—we almost always focused on topics facing large American cities. In my education classes, it was always “urban this” and “urban that”.‎ It was like small town America didn’t exist.‎ And this urban interest doesn’t just happen in college. I went to an education conference a couple of years ago, and a professor—someone who had been at the forefront of educational reform—was there to deliver a keynote. I was chosen to be part of a small group that got to meet with him. So there we were, five or six of us sitting in a room, and I asked him, “What are your thoughts on the state of education in the countryside?” And this man was speechless.‎ I’ll never forget that moment. It speaks to a larger truth. Towns like mine are forgotten.‎ This trend of exporting talent and resources to our big cities—this mindset of leaving small towns and never coming back—I don’t want to add to that movement. I want to reverse that movement.‎ Now it’s my turn to help people younger than me. And you know what? I’m a sixth grade teacher in Helena now.‎ ‎【解题导语】 本文作者通过自己的大学生活经历以及在一次教育会议上与一位教授进行交流的故事说明了美国的乡村正在逐渐被人遗忘的现象,作者也由此决定要帮助乡村中的年轻人。‎ ‎5.What do people in American countryside think of the future of the youth at home?‎ A.Secure. B.Fragile.‎ C.Promising. D.Bright.‎ 16‎ B 解析:推理判断题。根据第一段中的“Leave your small town and make something of yourself. Success and opportunity are found elsewhere.”可知,在美国的乡村,年轻人的就业前景并不稳定,成功和机会都在别处。故选B项。‎ ‎6.What did the author find in his college classroom?‎ A.Students chatted freely.‎ B.Countryside was ignored.‎ C.He was looked down upon.‎ D.Students concentrated on education.‎ B 解析:推理判断题。根据文章第三段中的“And when I had conversations with these students...it was always ‘urban this’ and ‘urban that’.”和第四段“It was like small town America didn’t exist.”可知,作者在他的大学课堂中发现大家总是探讨与城市相关的问题,就好像乡村在美国不存在一样。也就是说,乡村被人们忽视了。故选B项。‎ ‎7.How would the author feel about the professor’s reaction?‎ A.It’s emotional. B.It’s natural.‎ C.It’s positive. D.It’s disappointing.‎ D 解析:推理判断题。根据倒数第三段“I’ll never forget that moment. It speaks to a larger truth. Towns like mine are forgotten.”可知,作者在教授对于自己提出的有关乡村的问题无言以对时,意识到像自己家乡那样的乡村被人们遗忘了。由此可推知,作者对此感到失望。故选D项。‎ ‎8.What is the author doing now?‎ A.Teaching in a college.‎ B.Fighting for the movement.‎ C.Working with the professor.‎ D.Devoting himself to his hometown.‎ D 解析:细节理解题。根据第二段中的“After graduating from a high school in Helena”可知,作者的家乡在海伦娜,再根据最后一段“Now it’s my turn to help people younger than me. And you know what? I’m a sixth grade teacher in Helena now.”可知,作者现在在家乡教书,帮助家乡中的年轻人,为家乡做贡献。故选D项。‎ 七选五 ‎(2020·合肥第一次质检)‎ 16‎ Apologizing the Right Way to a Friend Why are apologies so difficult? Saying you are sorry can be the most difficult thing you do. But we all make mistakes, so you’ll probably have an occasion when you need to apologize. Perhaps you had blew up at someone and realized later you reacted poorly. 1.________. Whatever the reason, apologizing can help you both heal and move on from the situation.‎ ‎2.________. First, you acknowledge that you did something wrong. With an apology, you take responsibility for your actions, which allows your friend to forgive you. Second, an apology gives your sincerity as a friend. 3.________, but that doesn’t mean we still shouldn’t apologize.‎ Now, what are elements of a proper apology? 4.________, depending on what the offense was, where it was done, and who you are apologizing to. In general, a good apology should include the followings: a request for their attention, an acknowledgment of what happened, sincerity in admitting you did something wrong and the words “I’m sorry” or “I apologize”. Here are things never to say when apologizing. Note that the art of apologizing involves taking responsibility. Never apologize as a way to “shut someone up” when they are saying you hurt their feelings and you don’t think you did. 5.________, you should talk things through with your friends until you see why they are hurt or how you came across. You’ll really need to selfreflect so you can see things from your friend’s point of view.‎ A.When you make your apology in person B.If you really believe you did nothing wrong C.Apologies benefit friendships in a variety of ways D.The way you apologize is going to be slightly different E.Or maybe you just didn’t show support when you needed to F.Apologizing the right way, however, may take a little practice G.Sometimes our pals forgive us easily for the minor things we do wrong ‎【解题导语】 本文是一篇说明文,主要介绍了向朋友道歉的正确方法。‎ ‎1.E 解析:根据空后的“Whatever the reason”可知,空处与空前一句讲的是向朋友道歉的原因,所以选项E与语境相符,‎ 16‎ 且选项E中的“maybe”与空前一句中的“Perhaps”相呼应,故选E。‎ ‎2.C 解析:空处位于段落句首主题句的位置;通读该段可知,该段主要讲的是道歉对友谊的好处,故C项符合语境。‎ ‎3.G 解析:根据空后的“but that doesn’t mean we still shouldn’t apologize”可知,G项“有时我们的朋友轻易地就原谅了我们犯的小错误”符合语境。‎ ‎4.D 解析:根据空后的“depending on...who you are apologizing to”可知,D项“你道歉的方式要稍微不同”与之衔接自然,故选D项。‎ ‎5.B 解析:根据空后的“you should talk things through with your friends until you see why they are hurt or how you came across”可知,B项“如果你确实认为你没做错什么”与之联系紧密,故选B项。‎ 语法填空 ‎(2020·昆明摸底调研)Lions, tigers and other animals are staying awake at night 1.____________(avoid) human beings, a new study finds.‎ Scientists have known that human activities can lead to changes in nature. Many animals may move around less or travel to far places to keep away 2.____________ people. By being awake at night, animals can also be on guard against possible enemies and spend less time 3.____________(look) for food.‎ The latest research found even activities like farming and camping can 4.____________ (fright) animals and cause them to become more active at night. 5.____________ had been studied were lions in Tanzania, tigers in Nepal and monkeys in Brazil. Researchers compared 6.____________(careful) how much time those animals were active at night in areas of human activities, such as hunting and farming. 7.____________ was human activities that caused an increase of about 20 percent in nighttime activities, even in creatures that usually sleep at night. Results 8.____________(publish) in the journal Science two months ago.‎ The new findings are 9.____________(usual) because no one else has looked at it in such detail before. Ecologist Marlee Tucker was 10.____________(surprise) that any kind of human activities is enough for animals to see people as a threat.‎ ‎【解题导语】 人类活动导致许多动物在夜间保持清醒以保持警惕状态。‎ ‎1.to avoid 解析:考查非谓语动词。句意:一项新的研究发现,‎ 16‎ 狮子、老虎以及其他的动物在夜间保持清醒旨在避开人类。此处用动词不定式作目的状语。‎ ‎2.from 解析:考查固定搭配。keep away from...“远离……”,为固定搭配。‎ ‎3.looking 解析:考查固定用法。spend time doing sth.“花时间做某事”,为固定用法。‎ ‎4.frighten 解析:考查动词。句意:最新的研究表明,即使像务农和野营这样的活动也会惊吓到动物,进而导致它们夜间变得更加活跃。情态动词can后应接动词原形,故应用名词fright的动词形式frighten。‎ ‎5.What 解析:考查主语从句。分析句子结构可知,空处引导主语从句且在从句中作主语,故填What。‎ ‎6.carefully 解析:考查副词。修饰句中的谓语动词compared应使用副词。‎ ‎7.It 解析:考查强调句型。分析句子结构可知,去掉______ was和that之后,句子表意完整,故该句为强调句型“It was+被强调部分+that+其他成分”。‎ ‎8.were published 解析:考查动词的时态和语态。根据语境可知,谓语动词publish和句子的主语Results之间是被动关系,且根据时间状语two months ago可知,描述的是发生在过去的事情,故用一般过去时的被动语态。‎ ‎9.unusual 解析:考查形容词。句意:因为先前没人对此进行过如此详细的研究,所以这些新的发现显得不同寻常。‎ ‎10.surprised 解析:考查形容词。此处为过去分词作表语,表示主语Marlee Tucker的状态,故用形容词surprised。‎ 16‎
查看更多

相关文章

您可能关注的文档